2020-09-25, penktadienis, 18:35.     Šiandien Šakiuose saulė teka 07:11, leidžiasi 19:07, dienos ilgumas 11:55.

Kviečia trečiasis Cepelinų virimo Lietuvos čempionatas

2020-07-19, paskelbė Nuomonės ir aktualijos
Kviečia trečiasis Cepelinų virimo Lietuvos čempionatas

Š.m. rugpjūčio 22 dieną Gargžduose, Minijos slėnyje vyks trečiasis Cepelinų virimo Lietuvos čempionatas.

 

Čempionatas organizuojamas 2020 metų rugpjūčio 22 dieną, siekiant populiarinti lietuvišką virtuvę, Lietuvos papročius ir tradicijas. Čempionatas vykdomas kartu su tradicinio, tryliktojo „Gargždo festivalio“ ir Gargždų miesto 767 gimtadienio renginiais. Čempionatas skiriamas Tautodailės metams ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

 

ČEMPIONATO NUOSTATAI

 

1. Dalyvių registracija

 

1.1 Dalyviai registruojasi iki rugpjūčio 12 dienos. Vietų skaičius ribotas, organizatoriai turi teisę
stabdyti registraciją, kai komandų skaičius pasiekia 30.
1.2 Dalyviai pateikia paraišką el.paštu: bendraivisi@gmail.com, kurioje nurodo komandos pavadinimą,
vyriausio virėjo vardą ir pavardę bei kontaktinius duomenis, ką atstovauja komanda, kiek
komandoje žmonių ir komandos šūkį.

 

2. Organizatoriai įsipareigoja

 

2.1 Įrengti laužavietes cepelinų virimui.
2.2 Patiekti reikalingą kiekį malkų.
2.3 Patiekti ne mažiau 20 kg bulvių.
2.4 Sudaryti sąlygas bulvių sutarkavimui.
2.5 Sukviesti nešališką, kvalifikuotą ir atsakingą komisiją skonio vertinimui.
2.6 Skirti piniginius ar daiktinius prizus komandoms nugalėtojoms.
2.7 Pasirūpinti vienkartiniais indais cepelinų valgytojams, bei indais kuriuose cepelinas ir padažas bus
pateikti komisijai.

 

3. Dalyviai įsipareigoja

 

3.1 Verdant cepelinus laikytis higienos reikalavimų ir ruošimo bei virimo proceso estetinio vaizdo.
3.2 Proceso metu laikytis elementarių darbų saugos ir higienos reikalavimų, o atsitikus įvykiui prisiimti
atsakomybę ir nereikšti pretenzijų organizatoriams.
3.3 Išvirti ne mažiau kaip 50 cepelinų, ir pagaminti padažą. Vieną cepeliną ir indelį padažo pateikti
vertinimo komisijai.
3.4 Vaišinti renginio dalyvius tik po cepelino pateikimo komisijos vertinimui. Sugalvoti, kaip įdomiai
renginio svečiai gali atsidėkoti už vaišes.
3.5 Savo teritoriją apipavidalinti, siekiant komandos ir atstovavimo populiarinimo.

 

4. Vertinimas ir nugalėtojų nustatymas

 

4.1 Organizatoriai sudaro komisiją į kurią įeina organizatorių atstovas, rėmėjų atstovas, du maisto
gamybos ekspertai ir komisijos pirmininkas.
4.2 Vertinimui pateikiamas vienas cepelinas indelyje ir padažo indelis.
4.3 Vertinimui pagamintų cepelinų pateikimo laikas 17:00 (laikas gali būti tikslinamas)
4.4 Vertinimo kriterijai: cepelino skonio vertinimas – iki 5 balų, padažo vertinimas – iki 5 balų (bendro
skonio vertinimas – iki 10 balų), lauko virtuvės apipavidalinimo ir tvarkos virtuvėje vertinimas – iki
10 balų. Papildomą 1 balą nuo komisijos gali gauti komandos išradingai dedikavusios savo
dalyvavimą Tautodailei ar Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.
4.5 Kiekvienas dalyvis gauna indą cepelinui ir indelį padažui. Organizatoriai pateikimą organizuoja
taip, kad komisija nežinotų konkretaus dalyvio pateikusio vertinimui cepelinus.
4.6 Bet koks mėginimas paveikti komisiją ar išslaptinti dalyvį reiškia (– 10 balų). Jei komisija dėl
dalyvio kaltės sužino dalyvio pateikusio pavyzdį pavadinimą org. Komitetas priima sprendimą dėl
įvykio, dalyvis gali būti pašalintas iš čempionato.
4.7 Nugalėtojai apdovanojami kai komisija baigia vertinimą ir susumuoja rezultatus.

 

5. Bendros sąlygos

 

5.1 Komandų atvykimas, improvizuotos virtuvės įsirengimas nuo 10 iki 12 val.
5.2 Čempionato atidarymas, instruktažas ir startas – 12 val.
5.3 Kiekviena komanda gali naudoti savo virtas bulves ir kitus produktus, naudoti cepelinų
pusfabrikačius draudžiama.
5.4 Organizatoriai gali kreiptis į komandas dalyves dėl dalies čempionato metu išvirtų cepelinų skyrimo
renginio svečių maitinimui
5.5 Laikoma, kad dalyviai pateikę paraiškas sutinka su čempionato nuostatomis ir sąlygomis.

 

Čempionato organizatoriai

 

Visuomeninė organizacija „Bendrai visi“

 

REGISTRACIJA el.paštu: bendraivisi@gmail.com, Smulkesnė informacija telefonu 8-604 17778.

 

 

 
 

Contact form

Šios dienos vardadieniai

manoŠakiai.lt

Redakcija:
mob. (8 654) 40 945
e.p. info@manosakiai.lt